U bevindt zich hier:
  • home
  •  / Wandeltocht Werkgroep 4 mei

Wandeltocht Werkgroep 4 mei

Op 4 mei organiseert de werkgroep 4 mei, met medewerking van het Liemers Museum, wederom  een  wandeltocht door het centrum van Zevenaar langs plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. In 2017 werd deze tocht georganiseerd voor de groepen 8 van de Zevenaarse basisscholen. Dit jaar is de wandeling toegankelijk voor iedereen vanaf 11 jaar.

Tijdens een anderhalf uur durende tocht gaat u onder begeleiding van een gids plekken bezoeken die kenmerkend zijn voor de stad Zevenaar tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op diverse plaatsen zullen mensen staan die iets over de geschiedenis van die plek kunnen vertellen. Ook zijn er mensen, die de oorlog hebben meegemaakt en uit eigen ervaring zullen vertellen. Een ooggetuige zal bijvoorbeeld vertellen dat hij op zevenjarige leeftijd getuige was van hoe een Canadese piloot van de Royal Canadian Airforce door afweergeschut werd getroffen en tegen de Andreaskerk vloog.

De wandeling zal plaats vinden op de ochtend en zal ongeveer twee kilometer zijn. De eerste groep start om 09.30 uur.

Belangstellenden voor de wandeling kunnen zich opgeven tot en met 28 april via het e-mailadres: 4meiwandeling@kerkenzevenaar.nl. Wanneer u zich niet per e-mail kunt aanmelden, kunt u met ons bellen tussen 18.00-19.00 uur op het nummer 0316-331102. Meer informatie ontvangt u na aanmelding. Deelname aan de wandeling is gratis.

Koopzondagen 2019

 

10 maart

7 april

8 september

1 december

15 december

22 december